Knoll står för modern design, deras design fungerar lika väl i hemmet som på kontoret. De har sedan 1938 erkänts internationellt för att skapa vackra, kvalitativa möbler för arbetsplatser och hem som inspirerar, utvecklas och består. Något som lierar med våra egna värden på Ekerö Möbler.

Behöver du hjälp? Ring oss!

08 – 560 340 40

Knoll

En tro på modern design.

 

I nästan 80 år har Knoll hållit fast vid Bauhaus designfilosofi att moderna möbler ska komplettera arkitektoniskt utrymme, inte konkurrera med det. På Knoll har modern design varit en vägledande princip, och en passion som delats av kunder och designproffs över hela världen.

 

Knolls grundare, Hans och Florence Knoll, utvecklade sin filosofi vid Bauhaus-skolan och Cranbrook Academy of Art för att skapa nya typer av möbler och miljöer för arbetsplatsen. Deras tillvägagångssätt var att hantverk och teknik förenas genom användning av design något som genomsyrar Knolls produkter.

 

Knoll har en lång historia av samarbeten, med banbrytande modernister till djärva samtida designers. Knoll fortsätter hela tiden med nya samarbeten, senaste och framtida partnerskap tillsammans med David Rockwell, Antenna Design, Barber Osgerby, Formway Design, Don Chadwick, David Adjaye och Rem Koolhaas.

 

I Knolls sortiment hittar du exempelvis:

  • Eero Saarinen Collection
    Med klassiker som Womb chair från 1948 och den revolutionerande serien Tulip från 1957.
  • Ludwig Mies van der Rohe Collection
    Här ryms bland annat den välkända Barcelona-fåtöljen.
  • Marcel Breuer Collection
    Fåtöljen Wassily är en ikon som ritades 1927.

 

Kontakta oss på Ekerö Möbler 

Vill du veta mer om vårt sortiment av Knolls designikoner? Välkommen att ta kontakt med oss på Ekerö Möbler! 

Populära produkter