Att utforma en kollektion som värdesätter klassiska interiörer och samtidigt möjliggör skapandet av nya, innebär en tankeprocess som tar hänsyn till vårt sätt att leva.

Behöver du hjälp? Ring oss!

08 – 560 340 40

Maxalto

När samarbetet mellan arkitekterna Afra och Tobia Scarpa påbörjades 1975 med iden om att designa en ny kollektion med lyxmöbler, var detta startskottet för varumärket Maxalto. Strävan efter högsta möjliga kvalitet när det kommer till material och hantverksskicklighet är inneboende i varumärkets namn. Maxalto härstammar från det venetianska uttrycket ”massa alto” som betyder ”den högsta”.

De första möbelserierna som designades var trämöbler där man använde sig av sällsynta, uråldriga produktsprocesser som är typiska för skåptillverkning. Resultatet blev en väldigt slående skulptural effekt vilket kan ses i exempelvis Africa Chair (Artona collection) och New Harmony Collection.

Efter det första samarbetet med Afra och Tobia Scarpa gick Maxalto in i en ny era i och med att Antonio Citterio tog över som ensam designer för varumärket 1993.

Citterio fokuserade till en början på stilen från det tidiga 1900-talet och hämtade sedan inspiration från den franska mellankrigstiden och hittade hela tiden nya och effektiva sätt att tolka de senaste estetiska trenderna.

Kvaliteten låg i detaljerna och högkvalitativt hantverk, men snarare än skapandet av ikoniska föremål var det viktigare att skapa en atmosfär i rummet som utstrålar modern stil.

Produktsortimentet utökades också med denna avsikt att omfatta soffor, fåtöljer och accessoarer, vilket skapade en katalog rik på olika former, material och produktionstekniker, med mycket eleganta och detaljerade lösningar.

Maxalto använder B&B Italias forsknings- och utvecklingscenter och följer samma kvalitetsstandarder för material och produktionsprocesser, men har dock en egen fabrik där man hanterar bearbetningen av trä och andra material.

Idag är Maxalto koncernens varumärke som har det ”moderna klassiska” uttrycket i sina kollektioner och erbjuder ett komplett utbud av sofistikerade och eleganta möbler, designade i en tradition av hantverk med ett modernt förhållningssätt. Den kombinerar fantastiska material, precis tillverkning och exklusiva detaljer. Maxalto använder sin hantverkskompetens för att erbjuda anpassning av storlek och finish.

 

I Maxaltos sortiment hittar du exempelvis:

 • Caratos
  Finns både som matstol med eller utan karm samt fåtölj, fotpall och bänk.
 • Recipio
  Finns som nattduksbord, soffbord och skrivbord.
 • Aurae
  Antonio Citterios soffa Aurae passar de flesta inredningsstilar.

 

Kontakta oss på Ekerö Möbler 

Vill du veta mer om vårt sortiment av Antonio Citterios och Maxaltos designikoner? Välkommen att ta kontakt med oss på Ekerö Möbler! 

Populära produkter

 • Dives Soft

  Från 96 128 kr

  Finns i flera varianter

 • Febo Soffa

  Från 55 821 kr

  Finns i flera varianter

 • Aurae

  Från 102 902 kr

  Finns i flera varianter

 • Apollo Soffa

  Från 74 890 kr

  Finns i flera varianter

 • Simpliciter – SMTF

  Från 65 630 kr

  Finns i flera varianter

 • Lithos Ottoman

  Från 12 480 kr

  Finns i flera varianter