PP Møbler grundades av bröderna Lars Peder och Ejnar Pedersen i Lillerød, en liten stad norr om Köpenhamn. Den 2 april 1953 tar Ejnar Pedersen första spadtaget på en kal bit mark i Lillerød.

PP Möbler

Med en yrkesstolthet och en respekt för träden och naturen som produktionen förlitar sig på, är strävan efter att nå den allra högsta kvaliteten på möblerna de producerar alltid närvarande.

Varje möbel ska leva lika länge som det tar för ett nytt träd att växa. Detta kräver inte bara att möblerna är fysiskt starka och hållbara, men också att de är funktionella och estetiskt attraktiva.

Produktionen är baserad på god funktionell design och följer inte trender. Istället ligger fokus på att utveckla kvaliteten på den redan existerande kollektionen.

Den ursprungliga verkstan hade en yta på 150 m2 men har under årtiondena stegvis utökats, utvecklats och givit plats åt mer hantverk och är idag mer än tio gånger den ursprungliga storleken. Den är fortfarande belägen på samma plats.

Verkstaden är utrustad med toppmodern teknologi och maskiner som ofta är specialbyggda enligt specifika önskemål. Innovationen inom teknik och material är en pågående process och därför slutar de aldrig att söka efter sätt att förbättra sitt hantverk. Istället för att begränsa komplexiteten hos produktionen för att spara tid, så höjs istället hela tiden kvalitetskraven.

Under 50- och 60-talen utvecklade Ejnar Pedersen och personalen på PP Möbler än nära relation med Hans J Wegner. Wegner ansågs vara en del av teamet och under hans frekventa besök passerade han ofta kontoret och gick istället raka vägen till verkstan för att diskutera en specifik utmaning med hantverkarna.

Fåtöljen Papa Bear var deras första introduktion för Wegner. Under 50- och 60-talen producerade PP ramen som en underleverantör till dess tillverkare AP Stolen.
Vid hans första besök undrade Wegner varför det behövdes en så hög kvalitet på en del som ändå skulle döljas av klädsel. Ejnar Pedersen svarade då att hantverkarna ”behövde känna en stoltet över sitt arbete. Dessutom, PP Møbler tillverkar endast förstklassig kvalitet.”

1969 designade Wegner sina första stolar, pp201 och pp203, exklusivt för PP och uppmanade Ejnar Pedersen att börja sälja under namnet och varumärket PP Møbler. Det var Wegner själv som designade deras karaktäristiska logotyp och under kommande 20 år allt marknadsmaterial. På så sätt fick han medvetet PP Møbler att gå från att vara en underleverantör till att bli ett självständigt varumärke.

Under 70-, 80- och 90-talen så influerades möbelmarknaden starkt av massproduktion och minimering av kostnader. Trots det var det under denna period som Wegner etablerade kärnan i PP Möblers produktlinje.

Ett antal utsökta nya produkter skapades med mycket detaljerade snickerier, geniala konstruktioner och subtila kombinationer av trä, stål, rep och klädsel som visar Wegners fortsatta visionära tänkande. Dessa inkluderar pp75-bordet, Captain’s Chair, Rocking Chair, Circle Chair och pp68/pp58 Final Chair.

En viktig del i att fortsätta utöka sortimentet var även att ta över licenserna för utgående Wegner-modeller. Under mitten av 70-talet gjorde man just det när man exempelvis började tillverka pp66 Chinese Chair, som från början designades 1945 för Fritz Hansen.

Under 90-talet tillkom även ytterligare moderna klassiker som tidigare tillverkats av den framstående danska verkstanden Johannes Hansen. Round Chair, Minimal Chair, Peacock Chair, Architect’s Desk, Valet Chair, Tub Chair och många fler är mästerverk av Hans J Wegner som PP Möbler producerar sedan dess.

Populära möbler

 • PP58 Final Chair

  Från 14 360 kr

  Finns i flera varianter

 • PP68 Final Chair

  Från 13 400 kr

  Finns i flera varianter

 • PP19 – Papa Bear

 • PP225 – Flag Halyard Fåtölj

  PP225 Flag Halyard

  Från 142 580 kr

  Finns i flera varianter