Carl Malmstens ikon Lilla Åland känner de flesta till. Den och andra klassiker produceras av det svenska företaget Stolab. Stolab tillverkar kvalitetsmöbler i Smålandsstenar sedan 1907. Med en medveten enkelhet i sin vackra möbeldesign och en stor kärlek till det massiva träet, har Stolab varit ett klassiskt inslag i svenska hem under flera generationer.

Stolab

Stolab – lokalproducerat svenskt hantverk 

Idag, precis som för 100 år sen, sker Stolabs formgivning, tillverkning och montering i Smålandsstenar. Med ett koppel av modiga designers och möbelsnickare har mottot alltid varit detsamma – svensk kvalitet och funktionalitet i en harmonisk förening med genomtänkt form. En form som skänkt harmoni, njutning och kvalitet till svenska hem ända sen 1907.

 

 

 

Lilla Åland och Miss Holly-stol

Vi på Ekerö Möbler erbjuder hela Stolabs sortiment med till exempel: 

Alla Stolabs bord och stolar, samt övriga möbler, är givetvis tillverkade med material och metoder som gör minimalt med åverkan på naturen. En annan viktig del i Stolabs långsiktiga miljöarbete är att deras produktion sker på plats i Sverige. 

Kontakta Ekerö Möbler 

Vill du ha mer information om vårt sortiment från Stolab? Välkommen att kontakta oss på Ekerö Möbler! 

Populära produkter

 • Lilla Åland pinnstol i björk

  Från 3 850 kr

  Finns i flera varianter

 • Lilla Åland pinnstol i ek

  Från 5 250 kr

  Finns i flera varianter

 • Widemar Karmstol i Björk

  32 950 kr

  Finns i flera varianter

 • Carl Matbord Rund i Björk

  13 100 kr

  Finns i flera varianter

 • Carl Matbord Rund i Ek

  24 525 kr

  Finns i flera varianter

 • Link Loungefåtölj

  33 850 kr

  Finns i flera varianter

Arka

Arka ritades 1955 av Yngve Ekström och är känd för sin mycket karaktäristiska form. Stolen tillverkas i massiv björk alternativt ek.

 

Mått
B 72 x H 67 x D 54 cm

Carl

Bordet Carl i massiv björk kan fås i nio olika kulörer, alternativt vitolja (bilden), naturell olja, naturlack eller matt lack.
Formgivare: Marit Stigsdotter

 

Mått
H 75 B 115 L 115 – 315 cm

Bord Miss Holly

Bordet Miss Holly bygger på en enkel konstruktion i massivt trä. En kraftig skiva med rundade kanter ger ett mjukt intryck och en hög materialkänsla. Tillverkas i massiv ask, ek eller björk. Finns i flera storlekar.

Stol Miss Holly

Stolen Miss Holly är lika vacker som funktionell med detaljer som vittnar om kärlek till trä som material. Finns i ask eller ek.

Bord Vardags

Vardags från Stolab. För 70 år sedan skapade Carl Malmsten matrumsserien Vardags. Formgiven för att ge hemmet en ombonad atmosfär. Bordet är 160 cm långt men kan bli ända upp till 380 cm med fyra iläggsskivor.

Stol Vardags

Stol Vardags, i massiv björk, finns med eller utan karm. Välj mellan Stolabs breda sortiment av standardtyger alternativt insänt tyg. Stolen produceras i 10 kulörer, alternativt vitolja, naturell olja, ljus mattlack eller naturlack.

Lilla Åland

Inspirationen till Stolabs trotjänare Lilla Åland fick Carl Malmsten när han fick se några uppradade pinnstolar i Finnströms kyrka på Åland. Tillverkas i björk och ek i ett flertal ytbehandlingar och även som karmstol.

Lilla Åland barnstol

Familjen Lilla Åland har sedan några år tillbaka fått en efterlängtad tillökning i form av en barnstol som finns i tre olika sitthöjder. Välj mellan 33, 37 och 52 cm.

Skåp Prio låg

Förvaringsserien Prio tillverkas i fem olika utföranden av skåp och vitriner och kan fås i antingen massiv björk eller ek i en ytbehandling eller kulör som passar ditt hem.

 

Mått
B 90 x H 90 x D39 cm

Design av Måns Sjöstedt

Skänk Prio hög

Förvaringsserien Prio tillverkas i fem olika utföranden av skåp och vitriner och kan fås i antingen massiv björk eller ek i en ytbehandling eller kulör som passar ditt hem.

 

Mått
B 135 x H 120 x D 39 cm