Grundat 1966 av entreprenören Piero Ambrogio Busnelli. B&B Italia är ett ledande italienskt företag på den internationella arenan för designmöbler.

Företagets produkter har bidragit till att skriva italiensk designhistoria och medverkat i distributionen av varumärket “Made in Italy” på den internationella marknaden.

B&B Italia

Piero Ambrogio Busnelli teamade 1966 ihop med Cesare Cassina, och startade upp C&B Italia. Företaget satsade på att inhemskt producerade designmöbler av exceptionell kvalitet och bolaget växer stort redan från början. År 1973 går Cassina och Busnelli skilda vägar, och företaget byter namn till B&B Italia (Busnelli & Banks). Idag är andra generationen av familjen Busnelli delaktiga i företaget därav står namnet idag för Busnelli & Busnelli.

Vackra möbler i högkvalitativ italiensk design

B&B Italia utmärker sig genom sina högkvalitativt tillverkade designmöbler med fokus på funktionalitet och konstnärligt uttryck. B&B Italias designmöbler står för tidlös elegans och är resultatet av kreativitet, innovation och industriell know-how. Företaget designar och tillverkar idag exklusiva möbler och inredningskoncept för både hemmiljöer och officiella utrymmen.

Vi på Ekerö Möbler är stolta över att kunna erbjuda hela B&B Italias sortiment!
Här hittar du bland annat: 

 

 

B&B Italia satsar stort på internationella samarbeten men även på forskning och utveckling inom branchen. Några av företagets kända samarbeten är med exempelvis Mario Bellini, Patricia Urquiola, Marcel Wanders och Antonio Citterio.

 

Välkommen att kontakta oss på Ekerö Möbler!

Vi erbjuder hela B&B Italias sortiment både i butik och online. Välkommen att kontakta oss! 

Populära produkter

 • B&B ITALIA - FAT-FAT, produktbild

  Fat-Fat

  Från 6 990 kr

  Finns i flera varianter

 • Jens Barstol

  Från 14 220 kr

  Finns i flera varianter

 • Camaleonda 2-sits

  Från 89 580 kr

  Finns i flera varianter

 • Husk – H3G – Tyg Adria

  40 710 kr

  Finns i flera varianter

 • UP5_6 ”Big Mama”

  Från 56 850 kr

  Finns i flera varianter

 • Pablo

  Från 45 390 kr

  Finns i flera varianter

Bend

Bend är en sektionssoffa som tack vare många varianter av sektioner går att anpassa efter både små och stora ytor. De oregelbundna formerna som ökar komforten, definieras av de kontrasterande sömmarna.

Design: Patricia Urquiola

 

Eucalipto

Eucalipto är namnet på en serie förvaringsmöbler designade för vardagsrum, sovrum, eller där ett speciellt fokus behövs. Välj mellan ett stort antal utföranden vad gäller storlek, funktion och ytfinish.

Design: Antonio Citterio

Harry

Harry har fokus på komfort och är på många sätt en traditionell soffa. De nätta aluminiumbenen ger dock soffan en genuint modern touch. Tillverkas i storlekarna 175 x 95 cm, 210 x 95 cm och 250 x 95 cm.

Design: Antonio Citterio

Husk

Husk finns i olika storlekar och utföranden. Skalet som tillverkas i plastmaterialet Hirek® finns i färgerna svart, vit, röd och gul. Kombinera med en avtagbar klädsel ur B&B´s gedigna kollektion av tyger och läder samt välj ett underrede i ek, hård polyuretan, eller lackerad aluminium.

Design: Patricia Urquiola

Fat-Fat

Fat-Fat är en serie småbord som tillverkas i olika storlekar och ytbehandlingar.

Design: Patricia Urquiola

Big Mama

1969 ritade Gaetano Pesce en samling möbler med namnet Serie Up 2000.
I denna serie finns bland annat fåtöljen och designikonen med det udda namnet UP5_6. Även kallad Big Mama.

Design: Gaetano Pesce, 1969

Ray

Ray är en en modulär soffa med två djup och ett stort spann som inkluderar linjära- och hörnelement, schäslonger och fotpall. Soffan kännetecknas av utmärkande filtstygn som kan ha en kontrasterande nyans eller diskret smälta in i klädseln.

Design: Antonio Citterio