Familjeföretaget Flexforms resa tog fart på 1970–talet och samarbetet med några av Italiens främsta designers gjorde att man snabbt blev sinnebilden för begreppet ”italiensk Design”.

Flexform skapar exklusiva, tidlösa möbler, att njuta av och leva med och har en avslappnad elegans som vi på Ekerö Möbler gillar.

Behöver du hjälp? Ring oss!

08 – 560 340 40

Historia

Flexform är ett familjeföretag. Företaget, som idag drivs av tredje generationen, grundades i möbeltillverkningsområdet Brianza i norra Italien. Det unika globala fenomenet italiensk möbeldesign föddes här på 1960-talet. En plats där historien om många små hantverkarstäder som har format trä, metall och klädsel sedan början av 1900-talet korsas med den om de stora mästarna i italiensk design, ofta utbildade vid arkitekturskolan Politecnico i närliggande Milano. Flexforms rötter är inbäddade i denna historiska miljö. Bröderna Galimberti öppnade 1959 en hantverkarverkstad kallad ”Flexform di Galimberti”. Den följdes snart av deras första utställningslokal där sofforna och fåtöljerna som visades senare letade sig till eleganta byggnader i Milano och fina villor med utsikt över Comosjön.

Verkstaden förvandlades till en industrianläggning av deras barn och den fick 1967 namnet Flexform SpA. Familjen började samarbeta med några av den tidens ledande designers som Joe Colombo, Asnago & Vender, Cini Boeri, Rodolfo Bonetto och många fler. Företagets vision om tillväxt gjorde under samma period att man ville investera i en begåvad ung arkitekt-designer vid namn Antonio Citterio, ett partnerskap som fortsatt, utan avbrott, i mer än fyrtio år.

Under 1970-talet expanderade företaget då familjen förstod vikten av att öppna nya marknader utanför Italiens gränser. De tyskspråkiga europeiska länderna stod först på tur där man visat tycke för Flexforms diskreta, snygga och bekväma soffor. Tillväxten utomlands fortsatte och snart fanns Flexform i de mest exklusiva möbelbutikerna i Amerika, Asien och Australien.

Vi på Ekerö Möbler har sålt Flexforms möbler i över tjugo år och med många nöjda kunder som följd. Besök oss och provsitt Antonio Citterios klassiker Groundpiece, eller kanske nyheten Asolo? Då tror vi ni förstår varför.

Populära produkter

  • Vienna

  • Clarke Matbord

  • Crono

  • A.B.C.

  • Tris

  • Piuma TV-bänk

 

Adda

Adda är en sektionssoffa samt fåtölj designad av Antonio Citterio. Den kännetecknas bland annat av plymåer generöst stoppade med gåsdun kombinerat med kedersömnad.

Agave

Denna eleganta fåtölj med en stomme i massivt trä och mjuk stoppning till sits och rygg för tankarna tillbaka till 1940-talet. Designad av Antonio Citterio.

Bangkok

En ottoman som blir ett mångsidigt tillskott i varje vardagsrum. En stomme i trä och metall, vadderad och mjuk nog för att sitta på men tillräckligt hård för att placera föremål på. Bangkok kan kläs i tyg eller läder och även i flätat läder eller mocka.

Carlotta

Carlotta är en hopfällbar stol i reptåligt skinn. Finns även tillhörande fotpall. Design av Antonio Citterio.

Feel Good

Feel Good är en mångsidig collection av produkter. Bland annat som på bilden, en fåtölj. Välj mellan ett underrede av trä eller metall och kombinera med tyg- eller läderklädsel. Designad av Antonio Citterio.

Fly

Fly är en familj av matbord, soffbord och småbord som kommer i en mängd olika storlekar och former för olika ändamål. Tillverkas i trä eller marmor. Design av Antonio Citterio.

Groundpiece

Groundpiece designades av Antonio Citterio och kom år 2001. Dess enkla form och höga komfort har gjort den till en av våra absoluta favoriter. Soffan finns i en mängd olika moduler och tillbehör som låter dig forma en soffa helt efter egen smak och behov.

Guscioalto

Guscioalto kommer i många utföranden. Med eller utan armstöd, mer eller mindre stoppad, med hög eller låg rygg, underrede i trä eller metall, med snurr eller fixerad, klädd läder eller tyg. Design av Antonio Citterio.

Happy-Hour

Happy-Hour är ytterligare en av Antonio Citterios mästerverk. Fåtöljen har en bredd på 69 cm och ett på djup 92 cm. Välj mellan tyg och läder.

Jiff

Jiff är en collection av matbord, soffbord och småbord. Tillverkas helt och hållet i massivt trä i valnöt eller ash. Välj mellan en olika ytbehandlingar och betser, från natur till kaffe, körsbär till mocka.

Kidd

Kidd är en samling soffbord med ett metallunderede där foten halvvägs ner delas sig i tre. Toppskivan är i massivt trä i olika träslag eller emaljerad i olika lackfärger. Design av Antonio Citterio.

Magnum

Magnum från Flexform finns i bredderna 180, 230 och 270 cm samt bredderna 95 och 111 cm. Soffan finns även som sektionssoffa med möjligheten att skapa många olika varianter.

Piuma

Piuma-serien innehåller både skänkar med dörrar och stora lådor, en låg TV-bänk med sex små dörrar, ett stort soffbord med lådor och även nattduksbord. Piuma kommer i ett flertal träslag. Bland annat Mahogny, se bild. Design av Antonio Citterio.

Soft Dream

Mångsidig, flexibel, anpassningsbar: Djup eller mycket djup, med låga eller höga armstöd, linjär eller i annan valfri kombination. Soft Dream lyfter lätt över golvet tack vare det eleganta metallunderredet som håller i den läderklädda metallramen på vilken de mjuka, luftiga sittplymåerna ligger. Design av Antonio Citterio.

Tosca

Tosca började produceras av Flexform 2017. Fåtöljen tillverkas i olika träslag och antingen med avtagbar klädsel i tyg eller läder. Design av Antonio Citterio.

Tris

Tris är en familj med runda bord i olika storlekar. Underredet är i massivt trä med tvärslåar som binder samman de fyra benen och bildar en “kryssdesign” när golvet. Bordsskivan som är utan sarg kommer i trä eller marmor. Design av Flexform.