fbpx

Familjeföretaget Flexform startades på 70–talet och samarbetet med några av Italiens främsta designers gjorde att man snabbt blev sinnebilden av begreppet ”italiensk Design”.

Flexform skapar tidlösa möbler att njuta av i generationer, med en avslappnad elegans som vi på Ekerö Möbler gillar.

Produkter från Flexform

Vidare till webbshop >>

 • Adda

  109 340 kr
 • Magnum

  58 820 kr73 840 kr
 • FLEXFORM - SOFT DREAM

  Soft Dream

  77 760 kr107 068 kr
 • Groundpiece – Kombination 348 cm

  156 450 kr169 819 kr
 • Tosca

  38 170 kr50 030 kr
 • Mozart

  28 590 kr36 200 kr

Adda

Adda är en sektionssoffa samt fåtölj designad av Antonio Citterio. Den kännetecknas bland annat av plymåer generöst stoppade med gåsdun kombinerat med kedersömnad.

 

Agave

Denna eleganta fåtölj med en stomme i massivt trä och mjuk stoppning till sits och rygg för tankarna tillbaka till 1940-talet. Designad av Antonio Citterio.

Bangkok

En ottoman som blir ett mångsidigt tillskott i varje vardagsrum. En stomme i trä och metall, vadderad och mjuk nog för att sitta på men tillräckligt hård för att placera föremål på. Bangkok kan kläs i tyg eller läder och även i flätat läder eller mocka.

Carlotta

Carlotta är en hopfällbar stol i reptåligt skinn. Finns även tillhörande fotpall. Design av Antonio Citterio.

Feel Good

Feel Good är en mångsidig collection av produkter. Bland annat som på bilden, en fåtölj. Välj mellan ett underrede av trä eller metall och kombinera med tyg- eller läderklädsel. Designad av Antonio Citterio.

Fly

Fly är en familj av matbord, soffbord och småbord som kommer i en mängd olika storlekar och former för olika ändamål. Tillverkas i trä eller marmor. Design av Antonio Citterio.

Groundpiece

Groundpiece designades av Antonio Citterio och kom år 2001. Dess enkla form och höga komfort har gjort den till en av våra absoluta favoriter. Soffan finns i en mängd olika moduler och tillbehör som låter dig forma en soffa helt efter egen smak och behov.

Guscioalto

Guscioalto kommer i många utföranden. Med eller utan armstöd, mer eller mindre stoppad, med hög eller låg rygg, underrede i trä eller metall, med snurr eller fixerad, klädd läder eller tyg. Design av Antonio Citterio.

Happy-Hour

Happy-Hour är ytterligare en av Antonio Citterios mästerverk. Fåtöljen har en bredd på 69 cm och ett på djup 92 cm. Välj mellan tyg och läder.

Jiff

Jiff är en collection av matbord, soffbord och småbord. Tillverkas helt och hållet i massivt trä i valnöt eller ash. Välj mellan en olika ytbehandlingar och betser, från natur till kaffe, körsbär till mocka.

Kidd

Kidd är en samling soffbord med ett metallunderede där foten halvvägs ner delas sig i tre. Toppskivan är i massivt trä i olika träslag eller emaljerad i olika lackfärger. Design av Antonio Citterio.

Magnum

Magnum från Flexform finns i bredderna 180, 230 och 270 cm samt bredderna 95 och 111 cm. Soffan finns även som sektionssoffa med möjligheten att skapa många olika varianter.

Piuma

Piuma-serien innehåller både skänkar med dörrar och stora lådor, en låg TV-bänk med sex små dörrar, ett stort soffbord med lådor och även nattduksbord. Piuma kommer i ett flertal träslag. Bland annat Mahogny, se bild. Design av Antonio Citterio.

Soft Dream

Mångsidig, flexibel, anpassningsbar: Djup eller mycket djup, med låga eller höga armstöd, linjär eller i annan valfri kombination. Soft Dream lyfter lätt över golvet tack vare det eleganta metallunderredet som håller i den läderklädda metallramen på vilken de mjuka, luftiga sittplymåerna ligger. Design av Antonio Citterio.

Tosca

Tosca började produceras av Flexform 2017. Fåtöljen tillverkas i olika träslag och antingen med avtagbar klädsel i tyg eller läder. Design av Antonio Citterio.

Tris

Tris är en familj med runda bord i olika storlekar. Underredet är i massivt trä med tvärslåar som binder samman de fyra benen och bildar en “kryssdesign” när golvet. Bordsskivan som är utan sarg kommer i trä eller marmor. Design av Flexform.