Fritz Hansen

Fritz Hansen är en möbeltillverkare som sedan starten 1872 arbetat med legendariska formgivare som Arne Jacobsen, Poul Kjærholm och Hans J. Wegner.

Flera av deras projekt, till exempel “Myran”, “7-serien”, “Ägget” och bordet Superellips av Piet Hein och Bruno Mathsson, har bidragit till att ge dansk möbeldesign en framträdande internationell roll.

Fritz Hansen

Fritz Hansen står för en exklusiv, tidlös och internationell design, som förenar världskända klassiker med samtida möbeldesign.
Många beskriver Fritz Hansens design som ett uttryck balanserandes mellan konst och design, där funktion och form samspelar på oväntade sätt. Många av Fritz Hansens ikoniska möbler som exempelvis “Ägget” är designad utifrån en förlaga i lera, för att få fram den ultimata formen, och exakt det uttrycket som eftersträvades.

Möbeltillverkare med ikonisk design i bagaget

Tillsammans med moderna internationella arkitekter har man även skapat produkter som:

 • Sjuan – klassiker designad av Arne Jacobsen
 • Ägget designad med målsättningen att “få fram den perfekta formen”.  Finns i många olika tyger/läder och även med fotpall.

 • PK65 av Poul Kjærholm. Stilrena linjer och bordsskiva i glas, skiffer, marmor eller granit.

Välkommen till oss på Ekerö Möbler!

Vi erbjuder hela Fritz Hansens sortiment hos oss på Ekerö Möbler – både online och i butik. Välkommen att ta kontakt med oss för att boka tid i vårt showroom! 

Populära produkter

 • Kampanj

  Sjuan 7™ 3107 stol i läder

  Fr. 10 550 kr6 995 kr

  Finns i flera varianter

 • N02-11™ Recycle

  4 440 kr

  Finns i flera varianter

 • Sjuan 7™ 3117 läder

  Finns i flera varianter

 • Superellips

  Från 20 780 kr

  Finns i flera varianter

 • PK22™

  Från 44 130 kr

  Finns i flera varianter

 • Kampanj

  Superellips utdragsbord

  Fr. 54 440 kr40 885 kr

  Finns i flera varianter

Favn

Favn heter soffan som med sina enkla och organiska former omfamnar både kropp och själ. Konstnären och designern Jamie Hayón har med sin kunskap om färger, känsla för hantverk och teknik fångat det bästa ur den spanska och danska designtraditionen.

Ro

Ro från Fritz Hansen är en skön, lätt tillbakalutad fåtölj, där man har lyckats fånga hela möbelns koncept med bara två bokstäver.
Jaime Hayon, 2013

PK71™

PK71™ består av tre satsbord som kan förvaras under varandra. En av Poul Kjærholms klassiker som även visas i den permanenta samlingen på Museum of Modern Art i New York.

Poul Kjærholm, 1957

Myran™

Myran™ är trots sin minimalistiska och strikta form en mycket bekväm stol att sitta i, även längre stunder. Stolen är stapelbar och finns i en mängd färger och träslag.

Poul Kjærholm, 1957

Sjuan

Sjuan är den stol i Fritz Hansen’s sortiment som finns i flest utföranden och valmöjligheter. Den finns som barnstol, barstol, med armstöd och hjul. Den finns i en mängd färger, tyger, läder och träkvaliteter.

Grand Prix

Grand Prix passar utmärkt som mat-, konferens-, kontors- eller loungestol. Den är mycket lätt och stapelbar. Finns i en rad olika utföranden och färger, träsorter samt som kläd i tyg eller läder.

Ägget

Med fåtöljen Ägget strävade Arne Jacobsen efter den perfekta formen. Likt en skulptör modellerade han fram formen i lera till ett möbelkonstverk. Finns i en mängd olika tyger och läder, samt med tillhörande fotpall.

PK22

PK22 blev Poul Kjærholm’s stora genombrott i karriären, vilket gjorde honom till ett erkänt namn på den internationella scenen. Fåtöljen finns att få i rotting, mocka eller läder med en bas i satinborstat, rostfritt stål.

Superellips

Bordet Superellips är designad av Piet Hein och Bruno Mathsson som fick inspiration av rondellen vid Sergels Torg. Piet Hein hade tidigare löst trafikproblemet där genom att just ge rondellen en superelliptisk form.

Essay

Essay är en exklusiv bordsserie skapad av den danska designern Cecilie Manz och kännetecknas av sin solida men lätta design. Essay finns i flera olika storlekar och träslag.