Nyheter

Tillåt dig drömma om allt som nu är möjligt.

Ny säsong, nya tyger, nya färger, mönster och material. Nyskapande design med innovativa material och tekniker som skapar banbrytande möbelsamlingar för den moderna eran. Här finner ni ett varierat urval av lyxiga utomhuskollektioner med uppdateringarna inför utomhussäsongen 2022.

Kommande produkter till säsongen 2022

Nu erbjuder vi produkter från Vincent Sheppard

Vincent Sheppard har designat och tillverkat inomhus- och utomhusmöbler med exceptionell sittkomfort sedan 1992. Företaget är världsledande inom ’Lloyd Loom’-möbler, en teknik där kraftpapper tvinnas runt en metalltråd och vävs till unika möbler.

Idag exporteras möblerna till mer än 50 länder på sex kontinenter och antalet fortsätter att växa. Vi är stolta över att kunna säga att våra möbler finns på de vackraste hotellen, hemmen och restaurangerna över hela världen.

SIFAS, Nytt varumärke hos Ekerö Möbler

Det Cannes baserade företaget har inrett våra trädgårdar och terrasser över 50 år. Man skapar nya kollektioner samtidigt som man leverera innovation. Nu kan du snart se, provsitta och känna på en del av sortimentet i den stora utemöbel-utställningen hos Ekerö Möbler. Vi kan beställa allt från Sifas-sortimentet och visa fysiska materialprover och möbler.

Cane-Line Diamond

Ett modernt uttryck kombinerat med en komfort som du sällan ser på utemöbler. Loungesoffan är tillverkad i vårt Cane-line Soft Rope-material. Dynan på denna variant är tillverkad i det ultramjuka och bekväma Cane-line Natté-tyget med QuickDryFoam®, vilket gör dem torra snabbt efter en regnskur.

Provsitt i den stora åretruntutställningen med utemöbler. Välkommen!

Cozy Beanbag

Bekväm sittsäck med en inbjudande och avslappnat sittande, tack vare att den formar sig efter din kropp.

Kombinera sittsäcken med din bekväma loungesoffa och skapa den ultimata loungeatmosfären. Cozy är designad med ett starkt dräneringsnät i botten, vilket säkerställer att vattnet snabbt dräneras. Detta gör att du snabbt kan njuta av din sittsäck igen efter en regnskur. Tillverkare Cane-Line.

Cozy kan du nu provsitta i den stora möbelutställningen på Drottningholm.

Aspect soffbord

Aspect är ett unikt soffbord i hållbara och eleganta material. Aspect är designat av Cane-lines designteam. Aspect är en unik serie av bord med eleganta designdetaljer för din bekväma utomhuslounge. Aspect kombinerar teakens varma glöd med stilren och solid keramik.

Basket

Basket är en unik matstol med skulptural form och ett unikt designuttryck. Matstolen har ett organiskt och naturligt uttryck med sensationella designdetaljer, såsom den omfamnande ryggen, som bidrar till ökad sittkomfort. Tillverkare Cane-Line.

Sense soffa

Sense OUTDOOR är en elegant och skulptural 3-sitssoffa designad av den danska duon Foersom & Hiort-Lorenzen MDD. Sense har en skandinavisk och transparent design som är vacker att titta på från alla vinklar. Den rymliga soffan är utvecklad i starka material och den väderbeständiga Cane-line Weave®, vilket skapar det inbjudande naturliga utseendet. Tillverkare Cane-Line.

Stora loungebord

Nu är dom här, säsongen 2022 kommer high-lounge och low-loungebord i fler varianter. Det vill säga skivorna till dom stora matborden passar på underreden i olika höjer, 35, 50, 67 och 75 cm höga. Allt för att hitta en bordshöjd och storlek som passar. Kommer i Conix och Styletto-serien som en början. Tillverkare Royal Botania.

ROYAL BOTANIA

En ny trend som vi kommer att fokusera på i år är lägre matmöbler. Att sänka underredet minskar bordshöjden från 75 cm till 68 cm, och alla våra låga loungestolar (Exes77, Calypso77, XQI77, Folia77, NNX77, Alura77, Jive77, Samba77, etc.) kan även användas som låga matstolar. Och naturligtvis skulle vi inte vilja lämna den nya Zenhit 77 och Strappy 77 från den listan. Luta dig tillbaka, koppla av och njut av din måltid med stil.

Pelago från Skagerak

Fåtöljen har en solid teakram i skandinavisk design med Sling i sits och rygg. Perfekt tillbakalutad med väderbeständiga material för att låta tiden gå nersjunken i en bok eller med en drink på dom perfekt anpassade armstöden. I serien kommer även solvagn, matbord och stapelbara matstolar med och utan karm.

Design: NOTE

LÄS MER>>

Traverse

På grund av den enorma framgången med Matthias De Ferms rektangulära hopfällbara Traverse-bord kommer denna ikon 2022 att få sällskap av en rund version (Ø130) i samma stil och med samma geniala design. Tillverkare Royal Botania.

Styletto

Bland mixen av nyheter är den bekvämt stapelbara Styletto55-stolen. Förutom dess eleganta linjer och ergonomiska design, kan rygg- och sittdynor läggas till Styletto 55 stolen för högsta komfort och en påkostad look. Som man kan förvänta sig av Royal Botanias designteam är denna kollektion ett exempel på oöverträffat tekniskt hantverk.

Strappy Rocking Chair

Strappy-serien utökas med en gungstol och en loungefåtölj med fotpall, tillverkare Royal Botania.

ROII

En helvävd kollektion med stolar, lounge stolar och fåtöljer med två kombinerade vävstilar i en iögonfallande blandning av texturer, färger och mönster. Ett rent DEDON-DNA av Benjamin Baum.

LÄS MER>>

BELLMONDE Bord

av Henrik Pedersen står för lätt-elegant modern design. BELLMONDE av Henrik Pedersen är ett matbord med en avslappnat elegant modern design. Den fungerar utmärkt i kombination med vilken DEDON-stol som helst och ger en anda av enkel elegans till matplatsen i trädgården, uteplatsen eller terrassen.

PAROS

PAROS med generösa proportioner designad av Jean-Marie Massaud för DEDON. Ett loungesystem som går tillbaka till varumärkets rötter. Långa horisontella linjer med tydliga fötter och den specialdesignade DEDON-fibern sätter PAROS i en egen klass. En utomhuskollektion som välkomnar vänner och familj i generationer framöver.

LÄS MER>>

Giro by Vincent Van Duysen

Resultatet är ett mycket bekvämt, välkomnande utseende och känsla. Starten på en serie som ståtar med värme, elegans och mysighet. Samlingen består nu av fåtöljer och soffbord, början på en mycket mångsidig och bred kollektion. Kombinationen med teak ger den en mycket naturlig, autentisk aspekt. Materialen är huvudpersonerna i kollektionen, den hör ihop naturligt. Därför är uppmärksamhet på detaljer viktigt. Det är därför vi fäste stor uppmärksamhet vid varje materials inneboende egenskaper: repets mönster (tvinnat), dess tjocklek, dess sömmar och sömnadsdetaljer. Men också snickeridetaljer, definition av kantradie, sektioner av teak. Tillverkare KETTAL.

LÄS MER>>

PRESS RELEASE>>

Giro Stackable Chair

I Giro har vi lite olika former, texturer och material (se skillnaden mellan sittmöblerna och kaffe- och sidoborden). Och fortfarande smälter alla föremål harmoniskt samman för att skapa en varm, taktil och trevlig atmosfär. Giro är en kollektion som kan smälta in i interiörer och exteriörer tack vare sin taktilitet och rena linjer.

Det finns en respekt för traditionen och hantverket men översatt till en verklig modern uppdaterad version som tar all nytta av den faktiska tekniken och kunskapen hos Kettal. Baserat på ett naturmaterial till ett mycket hållbart material som kan möta alla slags väder.

LÄS MER>>

LIMA

Lima serien av Henrik Pedersen utökas med ett antal produkter. Tillverkare Gloster.

Dining Chair
Dining Chair with Arms
87cm Square Dining Table
100cm x 179cm Dining Table
100cm x 244cm Dining Table
159cm Dining Bench
224cm Dining Bench
Lounger

LÄS MER>>

 

ZENITH

Vågat mobilt, fräckt inbjudande, skamligt eftergivande. En blandning av material I en lounge kollektion som är enkel men slående. Designad av Henrik Pederesen har vi en ny lounge serie med perfekt balans mellan styrka och stil. Varje sittdel har kompletterats med djärva hjul för att lätt kunna flyttas. Tillverkare Gloster.

SARANCA

Mark Gabbertas sparade ingenting när han införlivade dom finaste material och levererade den mest sofistikerade finishen. En serie med fåtölj, Ottoman, 2-sits och 3-sits soffa som passar perfekt med bord I serien Sepal. Vävd med utomhusrep på en försiktigt vinklad teakram med avsmalnande ben. Pricken över i: en fylld dyna som kommer I ett stort antal utomhustyger och ger en enastående komfort.

OMADA

Bekvämlighet och lugn kombinerat med lyx definierer Omada. Textuerad korg I färgen vete, vävd för hand på en organiskt rörformad ram med hållbar pulverlackering I matchande färg. Justerbara nylonglider säkerställer stabilitet. En stoppad dyna utformad med Sunbrella utomhustyg gör den perfekt lämpad för utomhusbruk.

Designer: Mark Gabbertas för Gloster

Gloster

Gloster kommer med en naturlig förlängning av färgpaletten med varma, jordnära toner och texturer i den bruna färgen Java.

FRESCO

Dom lätta nästan flytande elementen på den vita aluminiumramen har en ergonomisk form och allväder fibern ger en naturlig känsla I ett öppet mönster. Kollektionen består av matstol, loungestol, matboard och sidobord. Design av Matteu Thun för Gloster.

SIKA-DESIGN

Underhållsfria korgmöbler.

Kollektioner med designmöbler framtagna av kända designers som Arne Jacobsen och Nanna Ditzel kommer nu som tåliga utomhusmöbler. Klassiska möblerna tillverkas nu med Artfiber och Aluminium som är handmålade med stor kunskap för att få fram naturliga detaljerna hos rottingmöbler.

Artfiber är tillverkad av slitstark polyeten, en fiber som är flexibel och ger en optimal komfort. Artfiber motstår solens UV-strålning, kraftiga regn och även frost. Möblerna klarar sig utomhus året runt.

Giro by Vincent Van Duysen

En stor inspiration kommer från Orknay-stolen. Det finns en respekt för traditionen och hantverket men översatt till en verklig modern uppdaterad version som tar all nytta av den faktiska tekniken och kunskapen hos Kettal. Baserat på ett naturmaterial till ett mycket hållbart material som kan möta alla slags väder. Tillverkare KETTAL.

LÄS MER>>

PRESS RELEASE>>