DEDON

Varumärket som har satt standarden på flätade utomhusmöbler och blivit ett globalt riktmärke.

DEDON

Skapar kollektioner av utomhusmöbler med design som hämtat inspiration ur naturens hav och öken. Med material och ytbehandlig som ger känsla och färg av naturliga träslag, skapar DEDONs produkter en lyxig “loungekänsla” som kommer att skänka dig glädje under många år framöver.

DEDON startades 1990 när Bobby Dekeyser avslutade sin karriär som målvakt i fotbollslaget Bayern München. Tillsammans med sin svåger startade han DEDON med målsättningen att skapa ett levande utomhusrum. Företaget tog fram en ny typ av plasthybrid – DEDON polyuretan fibrer – som kan tvinnas precis som rotting. Materialet tillfredställer de krav som vi anser att man måste kunna ställa på utomhusmöbler. Arbetet har belönats med Red Dot Design Award, det mest prestigefyllda priset för möbeldesign i Europa.

Sortiment

AIIR

Stolen som kommer med flera färgval och ett ljust intryck designad av GamFratesi är DEDON’s första formsprutade produkt. AIIR kommer som karmstol eller utan karm, underredet kommer med medar eller teakben. Välj till dynor för sits och rygg.

BREA

Ett modulsystem med avancerad design av dynorna, ett vattentät system med vattentåliga tyger och ett skydd som andas och hindrar vatten från att tränga in i stoppningen. Dynorna tas enkelt bort från stommen, ett system som ger mångsidighet och enkelhet. Designad av Edvard Barber & Jay Osgerby.

BARCELONA

En serie med en mängd olika möbler, tillverkad i stark DEDON-fiber som tål att stå ute året runt. Designad av Richard Frinier.

DALA

Efter år av utveckling har nu DEDONs färgglada och miljövänliga fiber (tillverkad av återanvända mat- och dryckesförpackningar blandat med återanvänd polyethylene) kommit till möbelserien Dala. Serien finns som loungestol, fotpall och bord. Dala är bekväm, har låg vikt och är lätta att flytta dit du vill och dom sköna dynorna har Batyline tyg. Designad av Stephen Burks.

FEDRO

En stapelbar stol utan ben i en ergonomisk design. Den balanserar på två medar och tillåter dig att gunga fram och tillbaka som du önskar. Låg vikt, portabel, stapelbar och bekväm. Perfekt för att slöa vid huset, sola vid poolen, på gräset, på stranden eller framför TV:n när du spelar TV spel . Handtag i bak gör den lätt att flytta på och nackkudde i Batyline tyg för ökad komfort.

LOUNGE

LOUNGE från DEDON är en möbelserie av väderbeständig DEDON-fiber som består av olika moduler så att du kan skapa skräddarsydda lösningar. Dynorna kan väljas mellan en mjukare stoppning eller den mer traditionella “orginal stoppningen”. Designad av Frank Lighthart.

MBRACE

Sätt dig ner och låt dig omfamnas av DEDONs MBRACE. Lounge stolar i olika färgställningar med den tåliga plastfibern på ett underrede av teak, allt för att den ska kunna stå utomhus i alla väder. Välj till Dyna till sits och rygg eller enbart sits så den vackra flätningen syns. Stolen kommer med hög eller låg rygg och som gungstol, MBRACE finns även som matstol. Designer Sebastian Herkner.

MU

Ett fantasifullt och mångsidigt modulsystem, som lätt kan anpassas till de olika utrymmen. I serien ingår soffor, dagsängar, bänkar, soffbord och sideboard. Designer Toan Nguyen.

ORBIT

ORBIT är ett mysigt krypin tillverkat i vädertålig DEDON-fiber. Det medföljande vind- och solskyddet fäller du enkelt upp när du vill undvika solens starkaste strålar, eller ner när du vill känna sommarbrisen svalka framåt kvällen. Designad av Richard Frinier. Designer Jean-Marie Massaud.

Sea-X

är inspirerad av den klassiska fällstolen. Resultatet är en är flexibel och lätt men ändå extremt robust stol, tillverkad av aluminium och dekorerade med teak-detaljer. I sortimentet ingår också en serie matbord.

SLIM-LINE

En serie sköna lounge element med en elegans och lätthet designad av Jean-Marie Massaud. Ett lekfullt vävt mönster med en tydlig linje vävd i en annan färg. Fibern kommer i en ljus eller mörk variant.

SWINGREST

Designad av Daniel Pouzet finns stående på roterbar fot eller varför inte hängande på verandan, uteplatsen, kanske inomhus. Fibern finns i två olika färgställningar, en vit och en naturfärgad.