DEDON

Varumärket som har satt standarden på flätade utomhusmöbler och blivit ett globalt riktmärke.

DEDON

Skapar kollektioner av utomhusmöbler med design som hämtat inspiration ur naturens hav och öken. Med material och ytbehandlig som ger känsla och färg av naturliga träslag, skapar DEDONs produkter en lyxig “loungekänsla” som kommer att skänka dig glädje under många år framöver.

DEDON startades 1990 när Bobby Dekeyser avslutade sin karriär som målvakt i fotbollslaget Bayern München. Tillsammans med sin svåger startade han DEDON med målsättningen att skapa ett levande utomhusrum. Företaget tog fram en ny typ av plasthybrid – DEDON polyuretan fibrer – som kan tvinnas precis som rotting. Materialet tillfredställer de krav som vi anser att man måste kunna ställa på utomhusmöbler. Arbetet har belönats med Red Dot Design Award, det mest prestigefyllda priset för möbeldesign i Europa.

Sortiment

DALA

Efter år av utveckling har nu DEDONs färgglada och miljövänliga fiber (tillverkad av återanvända mat- och dryckesförpackningar blandat med återanvänd polyethylene) kommit till möbelserien Dala. Serien finns som loungestol, fotpall och bord. Dala är bekväm, har låg vikt och är lätta att flytta dit du vill och dom sköna dynorna har Batyline tyg. Designad av Stephen Burks.

FEDRO

En stapelbar stol utan ben i en ergonomisk design. Den balanserar på två medar och tillåter dig att gunga fram och tillbaka som du önskar. Låg vikt, portabel, stapelbar och bekväm. Perfekt för att slöa vid huset, sola vid poolen, på gräset, på stranden eller framför TV:n när du spelar TV spel . Handtag i bak gör den lätt att flytta på och nackkudde i Batyline tyg för ökad komfort.

SLIM-LINE

En serie sköna lounge element med en elegans och lätthet designad av Jean-Marie Massaud. Ett lekfullt vävt mönster med en tydlig linje vävd i en annan färg. Fibern kommer i en ljus eller mörk variant.