DEDON

DEDON

Varumärket som har satt standarden på flätade utomhusmöbler och blivit ett globalt riktmärke.

Skapar kollektioner av utomhusmöbler med design som hämtat inspiration ur naturens hav och öken. Med material och ytbehandlig som ger känsla och färg av naturliga träslag, skapar DEDONs produkter en lyxig “loungekänsla” som kommer att skänka dig glädje under många år framöver.

DEDON startades 1990 när Bobby Dekeyser avslutade sin karriär som målvakt i fotbollslaget Bayern München. Tillsammans med sin svåger startade han DEDON med målsättningen att skapa ett levande utomhusrum. Företaget tog fram en ny typ av plasthybrid – DEDON polyuretan fibrer – som kan tvinnas precis som rotting. Materialet tillfredställer de krav som vi anser att man måste kunna ställa på utomhusmöbler. Arbetet har belönats med Red Dot Design Award, det mest prestigefyllda priset för möbeldesign i Europa.

Sortiment

BELLMONDE, Nyhet 2022

av Henrik Pedersen står för lätt-elegant modern design. BELLMONDE av Henrik Pedersen är ett matbord med en avslappnat elegant modern design. Den fungerar utmärkt i kombination med vilken DEDON-stol som helst och ger en anda av enkel elegans till matplatsen i trädgården, uteplatsen eller terrassen.

LÄS MER>>

NESTREST

Tack vare dess innovativa, organiska struktur och kokoon liknande känsla av säkerhet har NESTREST etablerat sig som en ikon av modern design. Interiören erbjuder superb komfort, ett privat andrum och en speciell fiberväv som tillåter utsikt men blockerar insikt.

DALA

Efter år av utveckling har nu DEDONs färgglada och miljövänliga fiber (tillverkad av återanvända mat- och dryckesförpackningar blandat med återanvänd polyethylene) kommit till möbelserien Dala. Serien finns som loungestol, fotpall och bord. Dala är bekväm, har låg vikt och är lätta att flytta dit du vill och dom sköna dynorna har Batyline tyg. Designad av Stephen Burks.