Gloster

För speciella ögonblick utomhus.

Gloster utemöbler

1981 startade det brittiska varumärket Gloster och blev ett världsomspännande varumärke för teakmöbler avsedda för utomhusbruk. Idag är Gloster världsledande inom både utemöbler i teak, aluminium rostfritt, stål och syntetfiber.

Glosters utemöbler hos oss på Ekerö Möbler:

Vi på Ekerö Möbler erbjuder hela Glosters sortiment av utemöbler.

 • Klassiska Bay-serien – med tydligt formspråk i teakdetaljernas samspel med allvädersdynorna i stilrena färgval. 
 • Grand Weave Lounge – utemöbler i modernt rustik design. 
 • Archi – Utemöbler och sittplatser i teak med modernt klassisk design. 

Glosters utemöbler – genomarbetat uttryck och grön tillverkning

Glosters filosofi bygger på tron att uttryck genom utemöbler är lika viktigt som hos inomhusmöbler. Deras sortiment innehåller både klassiska och moderna mönster för att tillgodose alla smaker och behov. Fantastisk design och en känsla av utomhuslounge i kombination med en grön och etisk tillverkningsprocess har gjort att Gloster idag är en av världens största och mest uppmärksammade producenter av utomhusmöbler, både i Teak och andra material. Genom åren har man vunnit några av designvärldens hetaste priser inom området möbeldesign, bland annat Red Dot Award 2015 för serien Grid.

Kontakta gärna oss på Ekerö Möbler om du vill veta mer om Glosters vackra utemöbler i teak! 

Sortiment

Lodge

  Behöver du hjälp? Vi ringer dig!

  DUNE

  Pulverlackerad aluminium och polerad teak ram. Inklädda dynor i utomhus tyg med filtar till ryggstöd och dekorationskuddar ingår. 2 och 3-sits soffa, loungestol, fotpall, soffbord och sidobord tillhör serien. Tillverkare Gloster.

  KAY

  En ny möbelserie från Gloster som består av en stomme i teak flätad med en vädertålig plastfiber. Serien kommer i en två eller tre sits-soffa, matstol, loungestol och gungtol. Allt för att kunna erbjuda en vädertålig och bekväm sittplats.

  MAYA

  Maya förfinar den ikoniska Cloud med lackerade underreden och nya material i dynorna. Tygerna är även dom nya och finns även kvar som vattentäta. Den stora möjligheten att anpassa soffan efter utrymme kvarstår.

  Loop

  En skön och vacker lounge serie tillverkad i teak och med synliga band i ryggen. Stoppade dynor i sits och rygg med Sunbrella Rain tyg (vattentät) i 3 stycken färger eller tåliga utomhus tyger i Sunbrella (100% Akryl), ett stort antal olika färgval. Serien kommer med 2-sits soffa, 3-sits soffa, fåtölj, fotpall, soffbord och ett sidobord.

  Archi Dining

  Chair
  Matstol med armstöd tillverkad i polerad teak. Ryggstöd lindat med Outdoor rope i färgen Raven eller Dune. Bredd 64 cm, Djup 58 cm, Höjd 80 cm.

  Clipper Dining Table
  Ribbat bord i polerad teak. Bordet kommer i två storlekar 219×98,5 cm eller 280×98,5 cm.

  Split Raw Dining Table

  Kraftiga teakplank där ofullkomligheterna berättar en historia, det finns inte två plankor som är likadana. Välj mellan avhyvlad kant eller ojämn. Storlekarna är 96×280 och 102×350 centimeter. Begränsat antal.

  Bay Lounger

  Nu utökas Bay-serien med liggvagnar i teak, sling och allvädersdynor.

  180 Stacking Lounger

  Moderna solsängar tillverkade i aluminium med Glosters sköna sling. Ramen kommer i färgen meteor eller vit, sling i fyra olika färgval.

  Grand Weave

  Moderna material kombinerade för att skapa en aktuell, elastisk twist av rustika sittplatser. Aluminium och handflätad fiber som är skickligt sammanvävda för att skapa en vacker sittgrupp som passar i alla miljöer. Soffan kommer i moduler så den kan anpassas efter era behov. Soffbord, sidobord och integrerat bord finns i samma serie.

  Sway Stacking Chair

  Stapelbara stolar med ett skönt gung och vattentåliga tyger i sex stycken olika färger. Stommen i pulverlackerat rostfritt stål kommer i två olika färger och välj med eller utan karm.

  180 Stacking Arm Chair

  Stapelbar aluminiumstol i färgerna vit eller meteor och fyra färgval på tyget.

  Carver Square Table

  Pulverlackad aluminiumram (meteor eller vit) och toppskiva i ljus eller mörk keramik, det går även att få med teaktopp. Storlekarna är 89×89, 100×170, 100×220 och 100×280 cm.

  Sway

  Stolen Sway i teak med lackad rostfritt stål ram i färgen Meteor eller vit. Tyget finns i sju olika färgval och med eller utan karm. Designer är Henrik Pedersen.

  Maze

  Stolen Maze i teak och vävda band eller rep designad av Henrik Pedersen. Modellen finns som matstol eller lounge stol och två olika färgval på dom vädertåliga banden.

  Split

  Benen på Split bordet har ett mycket karakteristiskt utseende med sin inventerade Y- konstruktion. Aluminium underrede med teak eller keramikskiva. Keramikskivan kommer i tre olika färgval bianco, nero ,och pumice.
  Bordet kommer i tre olika storlekar. 92×170 cm, 92×220 cm, 92×280 cm.

  Carver

  På samma sätt som konstnären skär i sten eller trä för att skapa en unik form, har samma sätt tillämpats för att få fram utseendet på Carver bordet. Underrede i aluminium och toppskivan med keramik i 3 olika färger eller teak. Storlekarna är 100×170 cm, 100×220 cm, 100×280 cm.

  Stolen 180 av Henrik Pedersen med läderarmstöd tillverkad i aluminium och Sling.